RESOC Noord-West-Vlaanderen wil multimodale bereikbaarheid van jobs hoog op de regionale agenda zetten. Het creëren van digitale jobbereikbaarheidskaarten zoals op naarjobsindehaven.be (haven van Antwerpen) is alvast een stap in de goede richting.

RESOC Noord-West-Vlaanderen denkt en werkt mee aan oplossingen
We zijn daarom geëngageerde partner van naarjobs.be, het project van Nazka Mapps, Mobiel 21 en VDAB waarmee men naarjobsindehaven.be wil opschalen naar de rest van Vlaanderen. Een dataservice en gebruiksvriendelijke online kaarttool moet de multimodale bereikbaarheid van jobs in de kijker zetten. De digitale kaart toont actuele vacatures en verduidelijkt voor werkzoekenden en jobcoaches de mogelijke vervoersopties. Zo verkleinen we de drempel van mobiliteit, bereikbaarheid en toegankelijkheid bij het matchen van werkzoekenden en openstaande vacatures.

Naarjobs.be kan hiervoor rekenen op de financiële steun van Smart Mobility Belgium. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot reserveerden vier miljoen euro voor projecten die werken aan slimme en innovatieve mobiliteitsoplossingen. In totaal meldden 137 projecten zich aan. Naarjobs.be behoort tot de 15 winnende.

Haven van Zeebrugge en Plassendale als pilots
Dankzij negen aanbevelingsbrieven vanuit RESOC Noord-West-Vlaanderen, Streekoverleg Kust, Stad Brugge, Economisch Huis Oostende, Voka, UNIZO, MBZ, APZI en POM West-Vlaanderen zal Noord-West-Vlaanderen als proefregio fungeren: naarjobs.be selecteerde de haven van Zeebrugge en Plassendale (Oostende) als pilootprojecten. Tegen eind 2019 zullen deze bedrijfslocaties over een demoversie van digitale jobbereikbaarheidskaarten beschikken.

Hieronder tonen we jullie alvast hoe het systeem in mekaar zit, aan de hand van de kaarten op naarjobsindehaven.be.

Meer weten?
Neem contact op met Bram!