De WEST4WORK-roadshow is er om de trends en uitdagingen op de brede West-Vlaamse arbeidsmarkt in kaart te brengen en aan te pakken. De roadshow trekt tweejaarlijks door de provincie en tackelt per regio de uitdagingen van vandaag en morgen. We willen lokale besturen, middenveld, bedrijven en andere streekactoren inspireren en verbinden. Alleen zo kunnen we tot oplossingen komen, onder andere voor de krapte die onze arbeidsmarkt steeds meer domineert.

Korte maar rijke historiek
WEST4WORK lanceerde in 2015 een arbeidsmarktsymposium in Kortrijk. Meer dan 500 deelnemers woonden er workshops, seminaries en een infomarkt bij. Het thema ‘werkbaar werk’ bleek een hot topic. Banden werden gesmeden, actieve samenwerkingen opgestart.

Meteen daarna besloten de RESOC’s en betrokken partners het succesverhaal door te trekken. In 2017 kwam WEST4WORK terug, bigger, better, stronger. Dit keer trok een heuse roadshow door de vijf RESOC-regio’s in onze provincie. Het nog immer actuele topic ‘werkbaar werk’ werd door elke regio op een andere manier geïnterpreteerd, wat zorgde voor een mix van insteken en expertises, die elkaar ontmoetten op vijf inspirerende sessies.

WEST4WORK 2019
Ook in 2019 zal de roadshow door de provincie trekken. Dit jaar willen we vooral de krapte op onze arbeidsmarkt aanpakken. Meer info binnenkort op de website van WEST4WORK!

Partners
RESOC Midden-West-Vlaanderen, RESOC Westhoek, RESOC Zuid-West-Vlaanderen, Streekoverleg Kust, POM West-Vlaanderen en VDAB

Relevante links
www.west4work.be

Meer weten?
Neem contact op met Bram!